News

General Knowledge Question and Answer, GK Quiz Set-2.

General Knowledge Question and Answer, GK Quiz Set-2.

We are providing some very simple General Knowledge (gktoday) questions in English with answers. 


General Knowledge Question and Answer

01) Question: Who has been appointed as UK’s first Indian-origin Home Secretary?

Answer: Priti Patel.


02) Question: What is the national flower of India?

Answer: Lotus.


03) Question: Who has been chosen as the next Prime Minister of United Kingdom?

Answer: Boris Johnson.


04) Question: Who is the 1st citizen of India?

Answer: President.


05) Question: Who is the 2nd citizen of India?

Answer: Vice-President.


06) Question: Who is the 3rd citizen of India?

Answer: prime Minister (PM).


07) Question: Who among the following won her fifth gold medal in the last 19 days?

Answer: Hima Das.


08) Question: What is the new launch date of Chandrayaan-2?

Answer: 22nd July.


09) Question: How many Indian states have the Hindi language?

Answer: 10.


10) Question: Which is India’s highest sports award?

Answer: Rajiv Gandhi Khel Ratan Award.



Although the information contained within the post is periodically revised and updated, no guarantee is given that the information provided here is entirely correct, complete, or up-to-date. The texts contained in this post are provided for general information purposes only and do not constitute legal or other professional advice on any subject matter. This post and its contents are provided general knowledge purposed without warranty of any kind.

No comments:

Post a comment

Ads