News

General knowledge questions and answers (gktoday).

General knowledge questions and answers (GK Quiz).

Gk question and Answer. These are all important and latest GK questions and General Awareness 2020 questions for competitive exams like SSC, PSC, Bank, Railway, Post Office Job, UPSC exams, and all state-related exams. Practice with this huge collection of Basic General Knowledge questions and answers.


GK questions and answer in English

01) Question: When is 'United Nations Day' celebrated every year?

Answer: 24th of October.


02) Question: Nobel Peace Prize is awarded in the city?

Answer: Oslo.


03) Question: Which one is the first constitutional republic in Asia?

Answer: Taiwan.


04) Question: Which one is the smallest ocean in the World?

Answer: Arctic Ocean.


05) Question: Which country gifted the ‘Statue of Liberty’ to the USA in 1886?

Answer: France.


06) Question: All Nobel Prizes except the Peace Prize are given in the city?

Answer: Stockholm.


07) Question: Which one is the largest country by population in the African continent?

Answer: Nigeria.


08) Question: The Dead Sea is located between which two countries?

Answer: Jordan and Israel.


09) Question: Which country is also known as the ‘Land of Rising Sun’?

Answer: Japan.


10) Question: Which country is also known as the ‘Land of Thousand Lakes’

Answer: Finland.


11) Question: Which mountain is known as the ‘Roof of the World’?

Answer: Pamir Mountain.


12) Question: In which ocean ‘Bermuda Triangle’ region is located?

Answer: Atlantic.


13) Question: Which country is known as the ‘playground of Europe’?

Answer: Switzerland.


14) Question: The world’s longest straight road without any corners is located in

Answer: Saudi Arabia.


15) Question: Which one is the biggest island in the World?

Answer: Greenland.


16) Question: In which year Hong Kong became a part of China after the British Rule?

Answer: The 1997 year.


17) Question: How many countries participated as founding members of the United Nation?

Answer: 51 Countries.


18) Question: International Woman’s Day is celebrated on

Answer: 08 March.


19) Question: Which island was previously known as ‘Formosa’?

Answer: Taiwan.


20) Question: Which country has the highest number of time zones?

Answer: France.


21) Question: Emu bird is found in the country?

Answer: Australia.


22) Question: Where the headquarters of the United States Department of Defense “Pentagon” is located?

Answer: Virginia.


23) Question: World Environment Day is observed every year on...

Answer: 05 June.


24) Question: In which country the tallest waterfall of the world ‘Angel Falls’ is located?

Answer: Venezuela.


25) Question: Which one is the World’s highest-altitude civilian airport?

Answer: Daocheng Yading Airport, China.


26) Question: Which river is flowing through Grand Canyon in Arizona, USA?

Answer: Colorado River.


27) Question: Which one is the largest tropical rain forest in the world?

Answer: Amazon.


28) Question: Which river is passing through Paris City?

Answer: Seine.


29) Question: Which city first observed the Earth Hour (turn off non-essential lights for one hour) on 31st March 2007?

Answer: Sydney.


30) Question: ‘Sofia’ is the capital city of which country?

Answer: Bulgaria.


31) Question: How many countries have borders with the Black sea?

Answer: 06 Countries.


32) Question: Which country has the highest density of population in the world?

Answer: Bangladesh.


33) Question: Which one is the longest continental mountain range in the world?

Answer: Andes.


34) Question: Which country is also known as the ‘Land of Tulips’?

Answer: Netherlands.


35) Question: The historic city of ‘Machu Picchu’ is located in which country?

Answer: Peru.


36) Question: Which country has the World’s largest prison population?

Answer: USA.


37) Question: Which one is the biggest waterfall in Niagara Falls?

Answer: Horseshoe Fails.


38) Question: Which animal is in the logo of WWF (World Wildlife Fund for Nature)?

Answer: Giant Panda.


40) Question: 1st American President to win a Nobel Peace Prize

Answer: Theodore Roosevelt.


41) Question: Which of the following is tropical grassland?

Answer: Savannah.


42) Question: Which river flowing through London City, England?

Answer: Thames.


43) Question: The only continent in the world without a desert is _____?

Answer: Europe.


44) Question: Which one is the capital of Spain?

Answer: Madrid.


45) Question: Which country has the most number of lakes?

Answer: Canada.


46) Question: In which country the Yellowstone National Park is located?

Answer: USA.


47) Question: Which country is known as the ‘Battleground of Europe’?

Answer: Belgium.


48) Question: Mount Etna, one of the most active Volcanoes in the World is located in?

Answer: Italy.


49) Question: What is the name of the capital of India?

Answer: New Delhi.


50) Question: Which one is the capital city of Canada?

Answer: Ottawa.




Although the information contained within the post is periodically revised and updated, no guarantee is given that the information provided here is entirely correct, complete, or up-to-date. The texts contained in this post are provided for general information purposes only and do not constitute legal or other professional advice on any subject matter. This post and its contents are provided general knowledge purposed without warranty of any kind.

No comments:

Post a comment

Ads