News

GK Quiz, General Knowledge Question Answer Set-5.

 

General Knowledge Question Answer Set-5

General Knowledge Question and Answer

01) Question: What is the chemical name of Vitamin E?

Answer: Tocopherols.


02) Question: When was the Red Trade Union Congress formed?

Answer: 1931.


03) Question: In what year was the first interim Lok Sabha election held?

Answer: 1971.


04) Question: Who was the first woman speaker of Lok Sabha?

Answer: Meira Kumar.


05) Question: Which Indian city is known as the "City of Lakes"?

Answer: Udaipur (Rajasthan).


06) Question: Which is the largest port in India?

Answer: Nhava Sheva port (Mumbai).


07) Question: The city of Lucknow is situated on the stay of which river?

Answer: Gomati River.


08) Question: Who is called the father of botany?

Answer: Theophrastus.


09) Question: Who is called the father of the computer?

Answer: Charles Babbage.


10) Question: Which was the political party founded by Subhash Chandra Bose?

Answer: Forward Bloc founded by Netaji Subhas Chandra Bose?


11) Question: Where is the headquarters of Eastern Railway located?

Answer: Kolkata.


12) Question: Where is the tomb of Mughal Emperor Jahangir?

Answer: Lahore, Pakistan.




Although the information contained within the post is periodically revised and updated, no guarantee is given that the information provided here is entirely correct, complete, or up-to-date. The texts contained in this post are provided for general information purposes only and do not constitute legal or other professional advice on any subject matter. This post and its contents are provided general knowledge purposed without warranty of any kind.

No comments:

Post a comment

Ads